Spirituální terapie

05.08.2016 04:38

 

 

„Člověk roste jen tak daleko, kam se sám odváží.“

Žilo, bylo jedno království tak velké, že těžko na druhý konec dohlédnout.  Na  straně slunce chodívalo každý večer spát a na straně měsíce se s brzkým ránem probouzelo. Nebo to bylo celé úplně jinak?

Jako malá holka jsem věřila na zázraky. Vlastně nevěřila. Zázraky se děly všude kolem mě. A zázrak jsem viděla ve všem kolem sebe. Svět byl krásnější, růžovější, zelenější, živější a bezpečnější. Nádherné místo pro život. A troufám si tvrdit, že když dobře zapátráte ve svých vzpomínkách a srdci, všichni najdete alespoň vteřinu takového života.

 

S dospělostí a zodpovědností však přišla neprostupná mlha zapomnění. Krása bytí se ztratila pod tíhou zodpovědnosti, neustálého posuzování, kontroly. Místo prostoru k radosti se pod kůži vloudila potřeba „mít věci pod kontrolou“. Už jen marně vyhlížíme zázraky a z mnohých šedých a deštivých dnů smutků, problémů a pocitu vlastního selhání. Stěží se snažíme zahlédnout sílu vlastní jedinečnosti. Ocitáme se v kleci často s pocitem, že za to mohou „ti druzí“ a nechceme si připustit, že sami jsme svému egu předali klíč. Ze zoufalství a bolesti lačně hledáme zdroj poznání. Návod, jak líp žít, jak se chovat, jak myslet. Jak mít rád druhé bez nutnosti milovat sebe. A přitom existuje jen jediné pravé místo na celém světě, kde se ukrývá klíč k vystoupení z mlžných krajin. Cesta uvědomění si vlastní jedinečnosti, síly a svobody. Na cestu sebepoznání a sebeuvědomění si sebe samotných nepotřebujeme nic výjimečného. Není třeba ani čekat, ani se připravovat. Můžeme se vydat hned, jde o to, se jen svobodně rozhodnout a vykročit.

 

Proč slovo „koučink“ nemám ráda

Když bych vyrovnala všechny knižní titulky pojednávající o duchovním růstu, jak být šťastný dokonalý, bohatý, vědomý na jednu hromadu, asi bych byla velmi překvapená, jakých výšin by dosahovala. Kdyby se naplnila kapacita všech zázračných kurzů a workshopů, byli bychom nejspíš schopní zázraků na počkání. Jenže všechno je to jinak…

Zaručených rad a pomoci různě „zasvěcených“ se to všude jen hemží. Samozvaní guruové na nás působí ze všech stran a my přece už musíme být šťastní. Duchovní cesta, duchovní růst, duchovní uvědomění, duchovní léčba- zázraky a informace, které jsou dobrým byznysem. Každý nám je schopen předat balíček exkluzivních věcí a energií a někdy k tomu přihodí i něco gratis. Druzí vědí co a jak bychom měli správně dělat.

Vlastně mi to celé přijde jako jedna z největších iluzí, které se snadno propadá. Proč bychom to neměli být my sami, kdo ví, kudy jít? Snad jen proto, že ve svých vlastních očích nejsme dost dobří, chytří, krásní…

 

Jedinečnost, která dává křídla  

Stejně jako se mi otevřely možnosti poznávat své vlastní vnitřní krajiny, naskytla se mi i možnost být průvodcem pro druhé. Neznám zaručené návody na štěstí a duchovní růst. Dle mého ani neexistují. Za to existuje tolik cest k probuzení jako lidí, kteří tu po Zemi chodí.   

Dlouhou dobu jsem přemýšlela, jakým slovem to popsat tak, aby bylo výstižné. Nejsem zázračná léčitelka, zázračný guru ani geniální jasnovidec. Jsem jen velmi citlivá duše, která dokáže nabídnout pomocnou ruku, utišit některé bolesti, pomoci s překážkami a ukázat nové obzory. Vydat se na cestu bude ale muset vy sami s pomocí své svobodné vůle.  

 

 

Co ode mě rozhodně nečekejte:

Zázračné vyřešení vašich potíží a problémů bez Vaší iniciativy.

 

 

S čím vám mohu pomoci:

Problémy se sebevědomím

Zvládání stresu a náročných životních situací

Životní směřování

Odhalení příčin zdravotních potíží

Sebepoznání

Psychické potíže

… a další….

 

 V případě, že si nejste jistí, mě neváhejte kontaktovat.

 

 

Co to spirituální koučink je?

Spirituální koučink probíhá formou jednotlivých sezení vždy dle předchozí dohody a Vašich potřeb. Počet i délka sezení jsou nezávazné. Záleží na Vás a na vzájemné dohodě, kolikrát se setkáme.

Během sezení si budeme především povídat, ale také využívám různé druhy alternativních terapií jako intuitivní kresbu, emoční cestu, atd. Funguju jako průvodce, hlavní aktivní roli hrajete vždy vy sami. Síla sdělení či informace, pokud na ni přijdete nebo ji odhalíte sami, je totiž daleko větší a má na vaše podvědomí větší vliv. Celou dobu kladu velký důraz na vaši svobodnou vůli a rozhodnutí. Cokoliv z nabízených alternativ můžete kdykoliv odmítnout. 

 

Vyhledávání

Kontakt

Lída Kocourková Praha 4
Nová Paka (po dohodě)
Tel.:731082544